FITRATLA BULUŞMA
İnkârcı Akımlara Cevaplar
Yazar: Recep ARDOĞAN
Editör: Dr. Öğr. Üyesi Fahri HOŞAB
Sayfa Sayısı: 184
Ebat: 135 x 210
2. baskı, klm yay.
Ocak 2020 - Kahramanmaraş
Isbn: 978-605-8181-93-9
“Nihilizm örneğinde, insanoğlu, Allah inancından uzaklaşırken, onun için hareket noktası, değerler manzumesi, kalmamıştır. Çünkü, Tanrı inancı yoksa
bağlayıcı hiçbir ahlaki ilkeden de bahsedemeyiz.”
İÇİNDEKİLER
1.1. MATERYALİZM (MADDECİLİK). 8
1.3.1. Evrimcilerin İddiaları 28
1.3.2. Evrim Teorisinin Yol Açtığı Sapmalar. 37
1.3.4. Evrimci Tanrı İnancı 51
1.3. PSİKOLOJİK VE SOSYOLOJİK KURGULAR.. 52
1.7. ATEİZMİN YOL AÇTIĞI SAPMALAR.. 78
3. DEİZM: AŞKINLAŞTIRMADA AŞIRILIK.. 86
4. PANTEİZM: HER ŞEYİ TANRILAŞTIRMA.. 98
ALLAH'IN VARLIĞININ DELİLLERİ. 107
1. Evrendeki Düzen ve Gayeliliğin Kanıtları 108
Kâinat Kitabından Sayfalar. 110
Düzenin ve Yaratılışın Kanıtı Olarak Bilim.. 114
2. Gezegenin Arıtım Sistemi 124
2.1.2. Big Bang (Büyük Patlama) Teorisi 133
2.1.3. Güneş’in Enerji Kaynağının Sınırlı Olması 142
3.1. Kur'an Açısından Fıtrat 148
İnsana İlahî Ruhtan Üflenmesi 152
Doğuştan Gelen Dinî İlgi ve Dinî Duygu. 152
Manevî Bir İçgüdü Olarak Allah'a İnanma. 153
Allah'ın Varlığını Sezme Yeteneği 153
Kâdir-i Mutlaka İhtiyaç Hissi 154
ALLAH’IN BİRLİĞİNİN DELİLLERİ. 159
1. İRADE ÇATIŞMASI DELİLİ (BURHÂN-I TEMÂNÜ'). 159
ALLAH’A İMANIN ŞUUR VE HAYATA ETKİLERİ. 172
4. Yaratan'dan Ötürü Yaratılana Merhamet 178
"Bir yere demir, çimento, kum, ahşap, yığalım. Hatta bir mimara bir kulübe planı çizdirelim ve oraya koyalım. Acaba milyarlarca yıl geçse tüm bu malzemeler, sonunda bir kulübeye dönüşebilir mi?"

Kamçılı bakteri, kamçıyı sıvı ortamda hareket edebilmek için kullanır. Kamçı, bakterinin ilerlemesini, durmasını, dönmesini sağlayan mikro makine gibidir.
Bu kamçı, çok sayıda proteinin bir araya gelerek bir motor şeklinde çalışması ile işlev görür. Peki, bu proteinler, neden bir araya gelme, bir bakteri oluşturma gereği duydular? Örneğin kamçı oluşturulabilirse bakterinin suda istediği yöne hareket edebileceğini önceden bilen nedir? Bir grup protein mi yoksa bakterinin kendisi mi? Bunlar, suyun özelliklerinden ve hareket şeklinden haberdar mıydılar? Varlığın neye doğru evrileceğini yani tekâmül edeceğini belirleyen şey nedir? Evet, bir gereksimin var. Ama gereksinimin hangi düzen içinde gerçekleşeceğini bilen ve buna karar veren güç nedir?
FITRATLA BULUŞMA, s. 19.
“İnsan, günahı arzu ederken ve yapabilecekken onu terk eder. Böylece iyilik ve erdem ortaya çıkar. Allah bu iyilik potansiyelini her insana vermiştir. Her insan özünde/fıtraten iyidir.”
ÜÇLÜ SET + ÂMENTÜ ŞERHİ
Medya yoluyla çok çeşitli felsefî ve ideolojik görüşler ve inkârcı akımlarla karşılaşmaktadır. Ateizm, materyalizm (maddecilik), natüralizm, darvinizm, marksizm, pozitivizm, nihilizm, agnostisizm, deizm, panteizm, bunların başlıcalarıdır. Bu inkârcı akımlar karşısında, gençlik, evrenin ve insanın niçin varolduğunu, bir Yaratıcı'nın olup olmadığı sorguluyor. Bu durum, gençlerin bilgi, düşünce, irade, özgürlük ve bilinç sahibi olmalarının bir gereğidir. O hâlde, yapılması gereken, gençliğin inanç konularıyla ilgili sorularını kanıtlara dayalı olarak cevaplamaktır. Ateizm, deizm, nihilizm gibi düşüncelerin akıl ve bilim önünde eleştirisini yapmaktır. Aksi hâlde, cevabını bulamadıkları sorular karşısında geçlerin zihniyet olarak bir boşluğa düşer, tarih şuurundan uzaklaşır, inanç alanında şüphe ve bocalama içine girir. İşte bu kitap özellikle sosyal medya üzerinden yayılan bu soruna karşı İslam'ın çözümlerini ele almaktadır. Konuyla ilgili diğer kitaplardan farklı konular, kolaylıkla anlaşılacak bir dil, akıcı bir üslupla açıklanmıştır. Akılda kalıcı olması için benzetmeler ve hikâyeler ile verilen mesajlar pekiştirilmiştir.
Kitap, lise ve üniversite çağındaki gençlik için kaleme alınmış, din kültürü dersleri için de kaynak olacak niteliktedir.